O nama

Povijest

Kada je 1969. godine, iz obrta za popravak radio i TV aparata osnovanog samo tri godine ranije, odlučio proširiti posao na najam audiovizuelne i konferencijske opreme, Adem Dado Suljić vjerojatno i nije bio potpuno svjestan što je započeo.

Od samostalnog obrta otvorenog u „djevojačkoj“ sobici stana na Krešimirovom (tada Lenjinovom) trgu u Zagrebu, kroz godine marljivog rada i neprestanog ulaganja izrastao je AS Kongresni Servis, najveća tvrtka ovog profila u regiji, s centralom u Zagrebu i poslovnicom u Dubrovniku, flotom vlastitih vozila i najvećim lagerom opreme u ovom dijelu Europe, koja godišnje opslužuje stotine evenata.

Neprestano uvodeći nove tehnologije i prateći svjetske trendove – što joj je, kao osnivačkom članu BRAHLER ICS NETWORK-a, najveće grupe za podršku kongresnoj i MICE industriji na svijetu, i obaveza – tvrtka je svakako dala svoj doprinos u pozicioniranju Hrvatske na svjetsku kartu kongresnih i MICE destinacija.

Dado Suljić nas je 29.11.2014. na žalost i puno prerano napustio, a sinovi Adem ml. (Braco) i Dino će učiniti sve da tvrtka nastavi istim putem.

 

Danas

Posljednjih godina svjedočimo brzim i velikim promjenama u industriji - kako u očekivanjima organizatora evenata i njihovih gostiju, tako i u načinima međuljudske komunikacije.

Zbog toga smo odlučili udružiti snage, sposobnosti i iskustvo koje se u tvrtkama povezanima s obitelji Suljić sakupljalo desetljećima, i našim klijentima ponuditi rješenje koje je sasvim jedinstveno; na istoj adresi dostupna Vam je sinergija ne samo lokalnog nego i međunarodnog iskustva u event i kongresnoj industriji, znanja i kompetentnosti osoblja koje se konstantno educira, i vrhunska oprema koja može stati uz bok bilo kome na svijetu, jer u portfelju zastupanja držimo brendove koji ispisuju važna poglavlja u AV industriji, kao što su BOSE, PANASONIC, SONOS, CRESTRON, LUMI-IML, BRAHLER, TELEVIC...

Na taj način smo okupili sve što je važno da event bude i više nego uspješan: da ga učesnici pamte kao posebnog, a da organizatoru ostavi konkretne dodatne vrijednosti.

 

Sutra? Ne, danas.

Znamo, reći ćete "velike riječi", ali nisu pogrešne.

Zbog čega predavač nebi upravljao prezentacijom pomoću tableta? Zbog čega učesnici eventa nebi međusobno komunicirali svojim pametnim telefonima, pomoću event aplikacije, ne samo za vrijeme, nego i prije i poslije eventa? Pa zar nije cilj eventa komunikacija? Zbog čega bi organizator morao trčati po objektu i lijepiti obavijesti s promjenom programa kada to može poslati kao push notifikaciju? Zbog čega prostor nebi bio ozvučen s elegantnim i praktički nevidljivim sustavom umjesto s ružnim i velikim koncertnim zvučnim kutijama? Zbog čega bi predavači morali nositi svoje laptope, trčati unaokolo s USB stickovima, kada se prezentacije mogu managirati pamentim tehnologijama?

Nema ama baš niti jednog opravdanog razloga da već danas ne koristimo tehnologije koje su nam jučer izgledale kao daleka budućnost. To nam je i svojevrsna misija, i upravo u to ulažemo najviše vlastitih resursa. Nemamo nimalo sumnje da će nam se trud isplatiti.

 

 

Volimo svoj posao… ali volimo i neke druge stvari 🙂