Mobilne aplikacije

 

Budućnost komunikacije na eventima je stigla

Da li ste znali da će, po predviđanjima različitih agencija za istraživanje tržišta, ove 2016 godine broj aktivih smartphone i tablet uređaja biti veći od broja stanovnika našeg planeta, i da će premašiti 10 milijardi? Da već danas 84% poslovnih putnika aktivno koristi ili smartphone ili tablet na svojim putovanjima? Da gotovo 80% učesnika evenata bilo koje vrste posjeduje takav uređaj?

Penetracija pametnih mobilnih uređaja u sve segmente društva je nevjerojatna, i doista je teško opisati koliko je pogrešno ne iskoristiti taj ogroman potencijal. Vjerojatno još uvijek nismo svjesni što sve možemo ostvariti direktnim povezivanjem s učesnikom eventa, gostom, ili ispitanikom; koliko možemo ubrzati protok informacija; uštedjeti na vremenu, troškovima i ljudskim resursima i istovremeno povećati efikasnost; koliko vrijednih informacija možemo prikupiti putem direktnog feedbacka; produžiti vrijeme trajanja eventa na period prije i period nakon eventa. S druge strane, učesnici i gosti će nam biti zahvalni, jer ne samo da će SVE informacije o eventu imati uvijek uz sebe, nego ćemo ih direktno povezati s ostalim učesnicima i time im pomoći da ostvare ono zbog čega su i došli - komunikaciju s kolegama, kvalitetnu interakciju i razmjenu znanja, informacija i iskustva.

Sadržaj torbi i džepova jasno govori da je BYOD (Bring Your Own Device) koncept odavno stigao, a na nama je da ga konačno iskoristimo. No, prije nego kažete da za aplikacije "nema predviđenog budžeta", nazovite nas. Korištenje aplikacija naravno nije besplatno, ali kada izračunate količinu troškova koju ćete smanjiti, aplikacije su itekako isplative, i ne samo da na kraju ispadnu besplatne, nego će Vam donijeti čistu dobit. A sve to dok o sjajnim mogućnostima za sponzore još nismo ni počeli razgovarati.

Opcije su otvorene, a mogućnosti beskrajne. Mobilne aplikacije koje imamo u ponudi mogu donijeti korist na ama baš svakoj vrsti eventa, bez obzira da li se radi o formalnijem eventu tipa kongresa, ili manje formalnom tipa festivala, fashion week-a, sajma ili promocije, a da ispitivanja tržišta ili javnog mijenja i ne spominjemo. AS Kongresni Servis je regionalni partner LUMI-ja, vodećeg proizvođača na globalnom tržištu, tako da oko pouzdanosti i kvalitete ne morate brinuti. Za one s doista ograničenim budžetom imamo i jednostavnija rješenja. Zatražite demonstraciju i ponudu! Neka i Vaš event bude u skladu s tehnološkim trendovima - jer mnogi će učesnici upravo to očekivati.

asappx – aplikacija za svaki event, i svaki budžet

asappx je mobilna event aplikacija razvijena u partnerstvu između prekaljenih profesionalaca u Kongresnoj & Event Industriji s desetljećima iskustva, i iskusnih developera iz srca EU. Izgrađena na iznimno robusnoj i fleksibilnoj platformi, asappx će pokriti potrebe svakog skupa, i prilagoditi će se praktički svakom budžetu. S mnoštvom layouta i bezbroj mogućnosti dizajna, asappx ćemo potpuno personalizirati vizuelnom identitetu vašeg eventa.

asappx nije samo personalizirana nego je i modularna, pa plaćate samo one dodatne funkcije koje doista trebate. Nema više obveze plaćanja "premium paketa" (i cijelog njegovog sadržaja) zbog samo jedne funkcionalnosti koja vam nedostaje. U App Store-u asappx nosi ime Vašeg eventa, radi i u offline mode-u, a Push notifikacije organizator može slati u svakom trenutku, direktno sa svog smartphone-a.

Na raspolaganju je preko 25 funkcijskih modula, od kojih su mnogi interaktivni (voting, chat, Q&A messaging, ankete, kontakt forme, MatchMaking, Check-In/CME points...) a već osnovni paket donosi 12 funkcija – onih za koje jako dobro znamo da su uvijek potrebne – s cijenom korištenja koja kreće od samo 4.950 Kn.

 

LUMI Show – cijeli event u ruci

Neki će reći da "svaku aplikaciju" danas može napraviti "onaj klinac programer"... ali oni koji poznaju problematiku, znaju da to nije baš tako jednostavno - jer ozbiljne aplikacije rade ozbiljan posao, i iznimno su kompleksan proizvod. LUMI je u tom segmentu vodeća kompanija na svjetskom tržištu, a LUMI SHOW je njihov najkompletniji proizvod, namijenjen eventima svih kategorija - kongresima, konferencijama, promotivnim eventima, sajmovima, festivalima, seminarima itd. , s preko 40 aktivnih funkcionalnosti.

Zamislite sljedeći spoj: Dinamički promjenjiv raspored predavanja + Interaktivna mapa objekta + Lista predavača s biografijama + Socijalna platforma za direktnu međusobnu komunikaciju registriranih učesnika + News kanal za neprekidnu i trenutnu objavu novosti, zanimljivih event fotografija, promjena u rasporedu predavanja... + Elektronska arhiva abstrakata, postera, predavanja... koje se uz dozvolu mogu downloadati + Alat za elektronski survey/anketu bilo koje vrste, koja može uključiti i fotografiju kao odgovor + Sustav za live televoting + Sustav za postavljanje pitanja predavaču + Lead Generator......

Sve to, i puno više, je LUMI Show. Sve je tu, na jednom mjestu, u rukama svakog učesnika koji posjeduje smartphone; a onim rijetkima koji nemaju mi ćemo ga osigurati za vrijeme trajanja eventa.

 

LUMI MeeToo – televoting i dvosmjerni messaging

LUMI MeeToo je aplikacija koja sjajno koristi BYOD koncept za uvođenje dvosmjerne komunikacije na evente svih vrsta, i to kroz funkciju elektronskog glasanja (televotinga), i kroz funkciju slanja tekstualnih poruka.

Funkcija televotinga je jednostavna ali i vrlo efikasna: moderator/predavač/voditelj postavlja pitanje ili tezu i nudi opcije odgovora. Učesnici na svojim uređajima vide i pitanje i sve opcije odgovora, i preko svog ekrana odabiru jednu ili više opcija svog odgovora. Kad se vrijeme prikupljanja podataka završi, na ekranima će vidjeti rezultat. Funkcija tekstualnih poruka također radi dvosmjerno. Moderator može poslati svoju poruku svima - primjerice, pozvati ih da se vrate s coffe breaka - ali ono što je još važnije je da učesnici mogu slati svoje poruke (ili ideje, ili prijedloge, ili pitanja....) moderatoru, koji ih tada može objaviti svima. Uz to, objavljenje poruke se mogu "lajkati" i na taj način odabrati one najzanimljivije, najatraktivnije...

Učesnici mogu sudjelovati anonimno ili se mogu registrirati imenom i prezimenom; sustav će na kraju organizatoru/naručitelju isporučiti bazu koja će sadržavati apsolutno sve prikupljene podatke - sve rezultate televotinga, uključujući i individualne.... i sve tekstualne poruke koju su putem aplikacije bile poslane. Obzirom na jednostavnost uporabe, sustav je primjenjiv na svaku vrstu evenata i svuda je podjednako dobro prihvaćen - kako na formalnim eventima, tako i na onim manje formalnim (pogotovo na događanjima tipa fashion weeks ili na filmskim festivalima). Kao i kod svih ostalih aplikacija, i kod ove možete računati na našu tehničku asistenciju i u pripremi i tijekom eventa.

 

LUMI Say – on i offline ankete, za evente i ispitivanje tržišta

LUMI Say je najkompletnija survey aplikacija na svjetskom tržištu, primjenjiva ne samo na eventima, nego i (pogotovo) u aktivnostima ispitivanja tržišta ili javnog mijenja. Nabrojati sve što je izdvaja od sličnih aplikacija bi potrajalo, pa ćemo se koncentrirati samo na najvažnije; prije svega, aplikacija može raditi i kada smartphone nije spojen na internet. Ispitanik može davati odgovore kad god i gdje god želi, a aplikacija će informacije poslati prvi idući put kad se uređaj spoji na internet. Dalje, survey-i mogu biti jednokratni ili višekratni; ako su višekratni, tada se zovu Diary, i omogućuju ispitaniku da odgovara na istu anketu više puta (primjerice, jednom dnevno tijekom mjesec dana).

App sadržava dvadesetak različitih vrsta pitanja, od kojih neka dozvoljavaju da odgovor bude free text input, ali i da odgovor bude fotografija ili videoclip koji ispitanik snimi/šalje. Ispitanike se može pozivati da pristupe survey-u putem e-maila ili sms-a... ili se survey može otvoriti za svakog tko ga poželi ispuniti. Osim toga, app ima ugrađenu funkciju Geo-triggeringa, pa se može sama aktivirati i pozvati ispitanika da pristupi survey-u u onom trenutku kada dođe na određenu lokaciju (npr uđe u trgovinu o kojoj nas zanima njegovo mišljenje).

S obzirom na mogućnosti koje pruža, cijena korištenja Lumi Say-a je više nego povoljna, a ono što će posebno zanimati agencije za ispitivanje tržišta ili javnog mijenja je činjenica da se većina survey-a naplaćuje po per-complete konceptu.

 

Zanima Vas tko sve koristi LUMI aplikacije? Jer ako im oni vjeruju….