Najam interaktivne i informatičke opreme

U današnje vrijeme informatika je doista ušla u sve pore naših života, pa zato i ne čudi da su eventi postali premreženi informacijskim sustavima, koji nam danas više nego ikad omogućuju nevjerojatno efikasnu interakciju s učesnicima i posjetiocima evenata. A međusobna interakcija je upravo glavni razlog bilo kakvog okupljanja. Oduvijek stremimo inovativnosti, kako u smislu uvođenja novih tehnologija, tako i u iznalaženju dodatnih vrijednosti koje nam ona može donijeti, i ponosni smo što u tome i uspijevamo.

Imamo štošta za ponuditi ne samo za formalne evente kao što su kongresi, konferencije, seminari i slično, već i za one manje formalne. Promocije novih proizvoda, filmski i glazbeni festivali, modna događanja.... svugdje gdje se okupljaju ljudi dobro je dodati začin koji će pospješiti njihovu komunikaciju. Pa još ako može biti dvosmjerna - a zahvaljujući našim interaktivnim mobilnim aplikacijama i sličnim interaktivnim sustavima može - rezultati mogu biti zapanjujući.

Iako smo i u ovom segmentu čvrstog stava da iskusan i kvalitetan tehničar u našem poslu nije ništa manje važan od kvalitete opreme ili inovativnosti naših rješenja, dio našeg lagera iznajmljujemo i po principu Dry-Hire odn. Do-it-yourself. Ako ste dovoljno vješti a voljeli bi uštedjeti na troškovima dostave i montaže - tu smo.

Osim pružanja usluge najma, u našu podršku rado uključujemo i savjetovanje - kako kod budžetiranja Vašeg budućeg eventa, tako i iznošenjem objektivnog mišljenja o stanju opreme koja postoji u prostoru koji ćete koristiti.

NOVO – Mobilne event aplikacije

Po predviđanjima različitih agencija za istraživanje tržišta, 2016 godine broj aktivih smartphone i tablet uređaja u svijetu će premašiti 10 milijardi. Već danas 84% poslovnih putnika aktivno koristi ili smartphone ili tablet na svojim putovanjima, a gotovo 80% učesnika evenata bilo koje vrste posjeduje takav uređaj. Za manje formalne evente poslovni putnici nam i nisu toliko važni, ali svi znamo da danas svatko u džepu ili torbi ima barem jedan smartphone, bez obzira o kojem se tržišnom ili ciljnom segmentu društva radilo.

Sadržaj torbi i džepova jasno govori da je BYOD (Bring Your Own Device) koncept stigao, a na nama je da iskoristimo taj nevjerojatan potencijal. Vjerojatno još uvijek nismo svjesni što sve možemo ostvariti direktnim povezivanjem s učesnikom eventa, gostom, ili ispitanikom; koliko možemo ubrzati protok informacija; uštedjeti na vremenu, troškovima i ljudskim resursima i istovremeno povećati efikasnost; koliko vrijednih informacija možemo prikupiti putem direktnog feedbacka; produžiti vrijeme trajanja eventa na period prije i period nakon eventa. S druge strane, učesnici i gosti će nam biti zahvalni, jer ne samo da će SVE informacije o eventu imati uvijek uz sebe, nego ćemo ih direktno povezati s ostalim učesnicima. A kakve su tek mogućnosti za sponzore, bolje da i ne spominjemo. Ne propustite provjeriti detalje, jer Vam naše mobilne aplikacije mogu donijeti nevjerojatne benefite. Više...

Interaktivno glasanje – televoting

Televoting. Audience Response Systems. Elektronsko glasanje. Voting. Sve su to nazivi koji opisuju sustave pomoću kojih ostvarujemo dvosmjernu komunikaciju između predavača i učesnika, činimo prezentacije dinamičnijima, olakšavamo posao predavaču, poboljšavamo prijenos informacija i znanja, omogućujemo organizatoru da dobije trenutni feedback učesnika skupa ili eventa....

Benefite koje donosi upotreba ovih sustava bi mogli nabrajati unedogled. Sustava u ponudi imamo nekoliko, od onih jednostavnijih, preko all-in-one sustava s alfanumeričkom tastaturom, pa sve do sustava baziranih na novom BYOD konceptu i mobilnim aplikacijama. A sve pod patronatom LUMI-IML, apsolutnog lidera svjetskog tržišta. Više...

NOVO – jedinstveni IML all-in-one uređaji

IML Connector je stigao. Jedinstveni uređaj koji objedinjuje praktički sve što na nekom eventu može učesniku biti potrebno, i za što je do sada trebalo nekoliko različitih sustava, sada je objedinjeno u jedan uređaj veličine malo krupnijeg mobitela.

Sustav za glasanje (koji uključuje mogućnost tekstualnih odgovora), bežični mikrofon, prijemnik simultanog prevođenja, preglednik programa eventa, sustav za messaging s drugim učesnicima eventa, sustav za identifikaciju chipcard karticom... pa čak i mali zvučnik. Sve je naravno potpuno bežično, a iza proizvoda stoji IML, neprikosnoveni globalni lider u industriji interaktivne komunikacije. Sustav ovakve ultimativne fleksibilnosti i s toliko funkcija koje pospješuju komunikaciju može naći primjenu na ama baš svakom eventu.

IT i uredska oprema

Informatika je ušla u sve segmente društva i naših života. Zato nikoga ne čudi da su zahtjevi za najmom informatičke opreme za evente svih vrsta sve češći i kompleksniji. Na našem skladištu držimo prvoklasna laptop i desktop računala, mrežnu opremu, opremu za bolji i kvalitetniji pristup internetu, crno bijele i color printere, scannere, višefunkcijske uredske uređaje, fotokopirne uređaje svih brzina i kapaciteta...

Za našeg klijenta ćemo svu opremu postaviti, umrežiti i podesiti tako da će se na mjestu održavanja eventa osjećati kao u svom uredu jer će sve funkcionirati besprijekorno, a naši djelatnici će biti spremni riješiti bilo kakav problem ili nedoumicu.

LAN i WiFi oprema

Eventi svih vrsta postaju sve više i više informatizirani. Bili su i do sad - prije svega sa strane organizatora - no dramatično povećanje korištenja osobnih uređaja spojenih na internet (o kojima, eto, svi skupa sve više i više ovisimo) promijenilo je i načine na koje se moramo infrastrukturno pripremiti za očekivanja naših učesnika.

Naš odgovor na takve zahtjeve je ovdje; vrhunska mrežna oprema, kako žična tako i bežična, profesionalna i pouzdana, praktički bez ograničenja u količini priključnih mjesta i brzini komunikacije. Nedavno smo opslužili skup čiji je zahtjev bio u skladu s trendovima: 600 žičnih priključnih mjesta na LAN i 1.500 bežičnih priključnih mjesta u WiFi, s garantiranom brzinom up i downloada.

Tweet Walls

Tweeter je postao integralni dio praktički svakog eventa. Rijetki su oni koji nemaju barem jedan svoj hashtag, jer Tweeter kao komunikacijska platforma pruža mogućnost poboljšanja socijalne interakcije među učesnicima i to s trenutnim učinkom.

Da bi Tweeter eventa imao pravi efekt, tweetove treba „uloviti“ i na pravilan način ih prikazati učesnicima – a za taj posao se brinu naše Tweet wall aplikacije i LED ekrani. Sustav će za Vas izraditi i statistiku tweetova, pronaći najaktivnije sudionike, koje ako želite možete i nagraditi. U najnovijoj verziji, Tweet Wall može sadržavati i direktan video stream!

Multimedijski E-Posteri

Zar ne mislite da je, nakon što je tehnologija ušla u sve pore naših života, ipak došlo vrijeme da nešto oko čega se mnogima diže kosa na glavi već desetljećima konačno zamijenimo nečim suvremenijim? Pametnijim, ekološkim, efikasnijim, a na kraju i jeftinijim?

Zar nebi bilo bolje preskočiti printanje postera, i njihovo (manje ili više uspješnog) lijepljenje na metalno-drvene sajamske panele koji zauzimaju stotine kvadrata prostora... i umjesto toga učesnicima pružiti mogućnost da postere pretražuju na velikim ekranima, pregledavaju sve postere na jednom mjestu, pa čak i da trenutno stupe u kontakt s autorom? E-Posteri su stigli, i to s vrlo dobrim razlogom.

Digital Signage

Digital Signage, odnosno digitalno oglašavanje, je u zadnjih nekoliko godina – kao uostalom i još mnogo drugih digitalnih medija – na mala vrata ušlo u mnogobrojne segmente društva i komunikacije. U našem slučaju, Digital Signage sustave koristimo prvenstveno kao informacijske panele na eventima svih vrsta, jer nam omogućuju prikaz bezbroj različitih vrsta informacija, čiju dinamičku izmjenu možemo programirati unaprijed. Nije zanemariva ni mogućnost pravog oglašavanja, koju vrlo često koriste sponzori eventa.

Na raspolaganju imamo standardne sustave za koje je potreban LAN.... ali i samostojeće sustave, gdje nam treba samo strujna utičnica i sustav je spreman za postavu bilo gdje.

Pametne akreditacije

Akreditacije na eventima su često smatrane ne samo nužnim zlom, nego i glavnim razlogom stvaranja nepreglednih redova kad god ih je trebalo provjeravati - pogotovo ako su osim za identifikaciju služile i za kontrolu pristupa.

Mlade snage su odlučile iskoristiti prednosti tehnologije koja cjenovno može pratiti evente bilo koje vrste, i ne samo da sustav ispunjava svoju svrhu, nego čak radi i znatno brže nego neka druga, često i višestruko skuplja rješenja. Korištenjem NFC tehnologije sada je funkcionalnost brza i povoljna, a omogućuje ne samo kontrolu pristupa, već i evidenciju vremena provedenog u određenom prostoru - što zna biti itekako bitno na medicinskim skupovima, kada liječnici trebaju dokaz svog prisustva tečajevima i radionicama.