Novosti

Referentni projekti, novosti u ponudi, novi prozvodi…

Prva audiodeskripcija utakmice u Hrvatskoj

Na inicijativu g.Branimira Šutala iz Ureda Gradonačelnika Grada Zagreba, te u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba grada Zagreba i GNK Dinamo, pružili smo tehničku podršku organizaciji i realizaciji projekta uvođenja sustava za audiodeskripciju na nogometnu utakmicu.

Po prvi puta u hrvatskoj povijesti na jednom sportskom događanju – u ovom slučaju radilo se o prvenstvenoj utakmici između GNK Dinamo i NK Istra, odigranoj 17.05.2017. na stadionu u Maksimiru – organizirana je bežična audiodeskripcija za slijepe i slabovidne osobe; korištenjem ovog sustava slijepim i slabovidnim osobama dodali smo novu dimenziju praćenja utakmice u pravom stadionskom i navijačkom okruženju.

Nadamo se da će ova vrijedna inicijativa zaživjeti i da će se nastaviti na budućim sportskim i sličnim javnim događajima.

asappx – nova i pristupačna event app!!!

Ponosno objavljujemo početak rada s asappx – našom novom event aplikacijom!

asappx je moderna, efikasna, stabilna i interaktivna mobilna event aplikacija, koju smo razvili s prvenstvenim ciljem popularizacije upotrebe ove platforme u Hrvatskoj i regiji, i zbog toga je financijski daleko pristupačnija nego bilo koji sličan proizvod na tržištu. App ima preko 25 funkcionalnih modula, a cijena korištenja osnovne konfiguracije s 12 funkcionalnosti kreće sa samo 4.950 Kn + PDV.

Aplikacija je istinski modularna, i sve funkcionalnosti koje ćete htjeti dodati na osnovnu konfiguraciju se isporučuju pojedinačno – a ne u paketima, kada plaćate i za ono što vam ne treba. Osim toga, svaka aplikacija se potpuno prilagođava vašem eventu, kako osnovnim layoutom (odabir među čak 6 mogućnosti), tako i svim ostalim elementima dizajna, a u app store-u (iOS i Android) će se zvati onako kako vi želite.

Sve detalje provjerite na www.asappx.com, ili se javite za demonstraciju i ponudu.

Suradnja s UNICEF-om

U listopada 2016 u Zagrebu je održan još jedan Festival o pravima djece, u organizaciji i pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Budući da AS Kongresni Servis već godinama pomaže i podržava ovaj događaj, tijekom festivala uručena nam je zahvalnica na koju smo posebno ponosni.

Ne objavljujemo ovaj post da bi se hvalili, već želimo pozvati i sve vas da se priključite ovoj i sličnim akcijama!

AS KONGRESNI NA CONVENTI 2016!

Ove godine odlučili smo se pridružiti najvećem i najvažnijem sajmu Meeting industrije u regiji. CONVENTA 2016 bila je velika u brojevima kako izlagača tako i posjetitelja, a mnoge od njih smo na našem štandu sa zadovoljstvom upoznali s našom – u nekim segmentima sasvim jedinstvenom – ponudom modernih multimedijskih, informatičkih i audiovizuelnih tehnologija.

Veliku pažnju izazvao je IML Connector, najkompletniji all-in-one sustav na svijetu, kao i mobilne aplikacije s kojima otvaramo neke sasvim nove komunikacijske kanale. S velikim zadovoljstvom možemo potvrditi da nove tehnologije postaju sve više i više prihvaćene od strane organizatora skupova.

Da ne ostanemo samo u ulozi izlagača, a i da eventu pomognemo ostvariti dodatnu dimenziju, Conventi smo pružili i neke od naših usluga, primjerice upotrebu naše Twitter Wall aplikacije koja je omogućila dinamičku podjelu dojmova ne samo putem objave Tweetova vezanih za hashtag eventa, nego i Instagram fotografija! Wall se prikazivao na velikom projekcijskom platnu u glavnoj dvorani sajma, ali i putem našeg profesionalnog interaktivnog monitora u zoni za kavu i manje formalna druženja.

IPCC/WMO Dubrovnik – a big one!

Početkom listopada u Dubrovniku se okupila krema svjetske meteorologije. Na vrlo važnu izbornu sjednicu IPCC Intergovernmental Panel on Climate Changes – pod patronatom UN/WMO i s podrškom DHMZ-a – stiglo je preko 140 delegacija iz cijelog svijeta.

Naš posao nije bio baš jednostavan; trebali smo opremiti 7 konferencijskih dvorana, od kojih je ona glavna sadržavala 200 mikrofona s identifkacijom karticama, simultano prevođenje na 6 jezika s 600 prijemnika, LAN sustav s 250 priključnih mjesta i WiFi za 1.500 konekcija, višekanalno audio snimanje, ozvučenje…. a većina manjih dvorana je, uz audio, video i informatičku opremu, zahtijevala konferencijske sustave s 30-50 mikrofona. Paralelno s konferencijskim dvoranama opremili smo i 12 ostalih radnih prostora. Nisu svi prostori bili komplicirani kao velika dvorana, ali svuda je trebalo postaviti informatičku, prezentacijsku i uredsku opremu, s puno laptopa, mrežne opreme, mrežnih printera u boji visokog kapaciteta, velikih kopirki, pa i s video snimanjem i streamingom.

Za kompletnu montažu imali smo samo dva dana, no uigranom teamu to nije bio preveliki problem. Dapače, za prvih 9 radnih prostora – onih koji su trebali početi raditi prvi –  trebalo nam je samo 6 sati!

Još jedna važna i velika referenca!