Mobilne event aplikacije

Budućnost komunikacije na eventima je stigla

Da li ste znali da je na svijetu danas aktivno više prijenosnih uređaja spojenih na internet nego što Zemlja ima stanovnika? I da je većina tih uređaja "pametna" - smartphone ili tablet - kao i da više od 95% učesnika evenata bilo koje vrste takav uređaj posjeduje i aktivno koristi?

Penetracija pametnih mobilnih uređaja u sve segmente društva je nevjerojatna, i doista je teško opisati koliko je pogrešno ne iskoristiti taj ogroman potencijal. Mnogi još uvijek nisu svjesni što sve mogu ostvariti direktnim povezivanjem s učesnikom eventa, gostom, ili ispitanikom; koliko možemo ubrzati protok informacija; uštedjeti na vremenu, troškovima i ljudskim resursima i istovremeno povećati efikasnost. S druge strane, učesnici i gosti će nam biti zahvalni, jer ne samo da će SVE informacije o eventu imati uvijek uz sebe, nego ćemo ih direktno povezati s ostalim učesnicima i time im pomoći da ostvare ono zbog čega su i došli - komunikaciju s kolegama, kvalitetnu interakciju i razmjenu znanja, informacija i iskustva.

Mobilne aplikacije više nisu "budućnost" ili "trend", nego su odavno postale standard i nešto što učesnik očekuje. No, prije nego kažete da za aplikacije "nema predviđenog budžeta", nazovite nas. Korištenje aplikacija naravno nije besplatno, ali kada izračunate količinu troškova koju ćete smanjiti, aplikacije su itekako isplative i na koncu donesu čistu dobit.

Opcije su otvorene, a mogućnosti (pa i sponzorske) beskrajne. Mobilne aplikacije koje imamo u ponudi mogu donijeti korist na ama baš svakoj vrsti događanja, bez obzira da li se radi o formalnijem eventu tipa kongresa, ili manje formalnom tipa festivala, fashion week-a, sajma ili promocije.. AS Kongresni Servis je (i) s event aplikacijama bio pionir, počeli smo još 2012, a danas smo itekako iskusan regionalni partner britanskog LUMI-ja. Od 2016 imamo i vlastiti proizvod, sad već etabliranu aplikaciju ASAPPX, koja se cijenom može uklopiti u praktički svaki budžet. Zatražite demonstraciju i ponudu, i ispunite očekivanja Vaših učesnika.

LUMI Show – cijeli event u ruci

Neki će reći da "svaku aplikaciju" danas može napraviti "onaj klinac programer"... ali oni koji poznaju problematiku, znaju da to nije baš tako jednostavno - jer ozbiljne aplikacije rade ozbiljan posao, i iznimno su kompleksan proizvod. LUMI je u tom segmentu vodeća kompanija na svjetskom tržištu, a LUMI SHOW je njihov najkompletniji proizvod, namijenjen eventima svih kategorija - kongresima, konferencijama, promotivnim eventima, sajmovima, festivalima, seminarima itd. , s preko 40 aktivnih funkcionalnosti.

Zamislite sljedeći spoj: Dinamički promjenjiv raspored predavanja + Interaktivna mapa objekta + Lista predavača s biografijama + Socijalna platforma za direktnu međusobnu komunikaciju registriranih učesnika + News kanal za neprekidnu i trenutnu objavu novosti, zanimljivih event fotografija, promjena u rasporedu predavanja... + Elektronska arhiva abstrakata, postera, predavanja... koje se uz dozvolu mogu downloadati + Alat za elektronski survey/anketu bilo koje vrste, koja može uključiti i fotografiju kao odgovor + Sustav za live televoting + Sustav za postavljanje pitanja predavaču + Lead Generator......

Sve to, i puno više, je LUMI Show. Sve je tu, na jednom mjestu, u rukama svakog učesnika koji posjeduje smartphone; a onim rijetkima koji nemaju mi ćemo ga osigurati za vrijeme trajanja eventa.

LUMI MeeToo – televoting i dvosmjerni messaging

LUMI MeeToo je aplikacija koja sjajno koristi BYOD koncept za uvođenje dvosmjerne komunikacije na evente svih vrsta, i to kroz funkciju elektronskog glasanja (televotinga), kroz funkciju slanja tekstualnih poruka, kao i kroz funkciju anketiranja.

Funkcija televotinga je jednostavna ali i vrlo efikasna: moderator/predavač/voditelj postavlja pitanje ili tezu i nudi opcije odgovora. Učesnici na svojim uređajima vide i pitanje i sve opcije odgovora, i preko svog ekrana odabiru jednu ili više opcija svog odgovora. Kad se vrijeme prikupljanja podataka završi, na ekranima će vidjeti rezultat. Funkcija tekstualnih poruka također radi dvosmjerno. Moderator može poslati svoju poruku svima - primjerice, pozvati ih da se vrate s coffe breaka - ali ono što je najvažnije je da učesnici mogu slati svoje poruke (ili ideje, ili prijedloge, ili pitanja....) moderatoru, koji ih tada može objaviti svima, odgovarati, diskutirati... a učesnici objavljenje poruke mogu i lajkati. Od nedavno tu je i Funkcija anketa gdje učesnicima možemo postaviti niz pitanja na koja će odgovoriti kada će im to odgovarati.

Učesnici mogu sudjelovati anonimno ili se mogu registrirati imenom i prezimenom; sustav će na kraju organizatoru/naručitelju isporučiti bazu koja će sadržavati apsolutno sve prikupljene podatke - sve rezultate televotinga, uključujući i individualne.... i sve tekstualne poruke koju su putem aplikacije bile poslane. Obzirom na jednostavnost uporabe, sustav je primjenjiv na svaku vrstu evenata i svuda je podjednako dobro prihvaćen - kako na formalnim eventima, tako i na onim manje formalnim (pogotovo na događanjima tipa fashion weeks ili na filmskim festivalima). Kao i kod svih ostalih aplikacija, i kod ove možete računati na našu tehničku asistenciju i u pripremi i tijekom eventa. MeeToo je dostupan već od 1.500 kn!

LUMI Say – on i offline ankete, za evente i ispitivanje tržišta

LUMI Say je najkompletnija survey aplikacija na svjetskom tržištu, primjenjiva ne samo na eventima, nego i (pogotovo) u aktivnostima ispitivanja tržišta ili javnog mijenja. Nabrojati sve što je izdvaja od sličnih aplikacija bi potrajalo, pa ćemo se koncentrirati samo na najvažnije; prije svega, aplikacija može raditi i kada smartphone nije spojen na internet. Ispitanik može davati odgovore kad god i gdje god želi, a aplikacija će informacije poslati prvi idući put kad se uređaj spoji na internet. Dalje, survey-i mogu biti jednokratni ili višekratni; ako su višekratni, tada se zovu Diary, i omogućuju ispitaniku da odgovara na istu anketu više puta (primjerice, jednom dnevno tijekom mjesec dana).

App sadržava dvadesetak različitih vrsta pitanja, od kojih neka dozvoljavaju da odgovor bude free text input, ali i da odgovor bude fotografija ili videoclip koji ispitanik snimi/šalje. Ispitanike se može pozivati da pristupe survey-u putem e-maila ili sms-a... ili se survey može otvoriti za svakog tko ga poželi ispuniti. Osim toga, app ima ugrađenu funkciju Geo-triggeringa, pa se može sama aktivirati i pozvati ispitanika da pristupi survey-u u onom trenutku kada dođe na određenu lokaciju (npr uđe u trgovinu o kojoj nas zanima njegovo mišljenje).

S obzirom na mogućnosti koje pruža, cijena korištenja Lumi Say-a je više nego povoljna, a ono što će posebno zanimati agencije za ispitivanje tržišta ili javnog mijenja je činjenica da se većina survey-a naplaćuje po per-complete konceptu.

LUMI AGM – mobilna aplikacija za skupštine dioničara

Današnji LUMI ima svoje korijene u više kompanija, a jedna od njih je i IML, britanska tvrtka koja je već 20 godina apsolutno vodeća na globalnom tržištu u segmentu pružanja usluga elektronskog glasanja na skupštinama dioničara. IML Connector i IML Communicator su danas već legendardni uređaji koji su pomagali donošenju odluka teških milijarde. Svo znanje i iskustvo IML-a ugrađeno je u LUMI AGM, najkompletniju i najpouzdaniju mobilnu aplikaciju za glasanje na skupštinama dioničara na svijetu.

LUMI AGM je aplikacija koja omogućuje glasanje na skupštinama dioničara prateći praktički sve danas poznate protokole i pravila. Uz standardne procedure glasanja, LUMI AGM omogućuje i postavljanje pitanja iz publike, a podržava i potpuni webcast u slučaju da se skupština dioničara održava na više lokacija u isto vrijeme, pa učesnici ne samo da kroz aplikaciju mogu glasati istovremeno na svim lokacijama, već mogu pregledavati i slajdove, pa čak i video stream.

Oko pouzdanosti ne treba trošiti previše riječi, jer LUMI AGM lista referenci uključuje i skupštine s više od 40.000 dioničara (i istovremenih glasača).

Zanima Vas tko sve koristi LUMI aplikacije? Jer ako im oni vjeruju….