Najam audiovizuelne i konferencijske opreme

Pružanjem usluga s audio-vizuelnom, kongresnom i informatičkom opremom bavimo se desetljećima. Osim što nam je ultimativno zadovoljstvo klijenata apsolutni imperativ, oduvijek stremimo inovativnosti, kako u smislu uvođenja novih tehnologija, tako i u smislu iznalaženja dodatnih vrijednosti koje nam ona može donijeti.

Zbog toga smo posebno ponosni na naša Rješenja, jer smo za naše klijente uspjeli stvoriti vrijednosti koje premašuju ono što se inače smatra uobičajenim „najmom tehnike“. Rješavamo probleme prije nego se dese, i otvaramo neke sasvim nove komunikacijske i sadržajne kanale. U našoj ponudi naći ćete elemente koje nećete naći nigdje drugdje, a često su one stvari koje su kod drugih „novost“ kod nas već odavno usvojeni standard.

No, shvaćamo i realnosti vremena u kojima živimo. Iako smo čvrstog stava da iskusan i kvalitetan tehničar u našem poslu nije ništa manje važan od kvalitete opreme ili inovativnosti naših rješenja, dio našeg lagera iznajmljujemo i po principu Do-it-yourself. Ako ste dovoljno vješti da sami upogonite ozvučenje, projektor ili neki drugi uređaj koji Vam je potreban, a voljeli bi uštedjeti na troškovima dostave i montaže - tu smo.

Osim pružanja usluge najma, u našu podršku rado uključujemo i savjetovanje - kako kod budžetiranja Vašeg budućeg eventa, tako i iznošenjem objektivnog mišljenja o stanju opreme koja postoji u prostoru koji ćete koristiti.

Ozvučenja svih vrta i veličina

Tehnologija evoluira frapantnom brzinom, ali ne u svim segmentima jednako. No, nije uvijek problem u kreativnosti već i u nekim zakonima prirode protiv kojih se teško boriti. BOSE je predvodnik evolucije u audio segmentu koji svojim rješenjima uspijeva prkositi zakonima fizike i akustike, i upravo zbog toga su BOSE proizvodi nositelj naše ponude ozvučenja.

Kompaktni, ponekad do te mjere da se prostor od 500m2 može ozvučiti iz dvije torbe, ali uvijek ultimativno kvalitetni i pouzdani. Uvjerite se i sami – a za iste novce koliko bi platili ozvučenje primjerenije garage-bandu nego Vašem eventu. Nije ni čudo kad je naša sestrinska tvrtka ascomm uvoznik i za BOSE.

Presentation Management

Jedan od dijelova naše ponude na koji smo posebno ponosni, jer rješava puno problema s kojima se često suočavaju i predavači i organizatori skupova – pogotovo medicinskih – je i naš Presentation Management. Mnogi i dalje tu tematiku zovu "Slide Service", što terminološki datira iz nekih davnih vremena dia-projektora.

Umjesto strke sa USB stickovima, paničnog spajanja laptopa na projektor minutu prije (ili nakon) termina početka... predavač će uzeti naš tablet, dotaknuti svoje ime na ekranu, pokrenuti prezentaciju i njome upravljati, na tabletu pratiti i slajdove i zabilješke, pa i grafički naglasiti dio slajda...dok je u pozadini njegova prezentacija ne samo u pogonu, nego je i sigurnosna kopija spremna, i to na dva umrežena mjesta istovremeno. Nema brige - bez obzira na format i veličinu prezentacija (a bilo ih je i po 4-5 GB), njihovu količinu (nekad i preko 200 u jednom danu), broj paralelnih dvorana... Više...

Simultano prevođenje

Kao pionir simultanog prevođenja na ovim prostorima, i danas smo na visini zadatka. Možemo Vam ponuditi sustave u nekolko različitih varijanti, od onih osnovnih analognih za lower-budget potrebe, sve do najmodernijih digitalnih, a od nedavno i trendi "prijenosnih".

S brojem jezika i učesnika nemate brige, jer ograničenja praktički nemamo, a ni iskustva nam ne nedostaje; našlo bi se u referencama i skupova s nekoliko tisuća učesnika i isto toliko naših prijemnika i slušalica. Brinemo i o prevoditeljima, i zato u ponudi oduvijek držimo kabine po ISO4043 standardu, sa dva ili tri radna mjesta i bešumnom ventilacijom.

Mikrofonski sustavi

Mikrofonski konferencijski sustavi su često neizostavni dio skupova formalnijeg tipa, ali i ne samo takvih. Kad god postoji potreba za više stolnih mikrofona, takvi sustavi su jedino pravo rješenje, čak ako se i ne radi o okruglom stolu ili classroom rasporedu. U ponudi, kao i sa simultanim prevođenjem, nudimo opcije koje se mogu prilagoditi svačijem budžetu i potrebama - osnovne analogne sustave sa ili bez integriranog prevođenja, ali i najmodernije digitalne sustave, po potrebi s integriranim funkcijama glasanja ili prevođenja.

„Obični“ mikrofoni, žični ili bežični, svih vrsta i modela su odavno standard, pa ih ne treba posebno ni spominjati. Naravno da su na raspolaganju.

Video prezentacijska i projekcijska oprema

Da li ste znali da smo davne 1986 godine na regionalno tržište donijeli prve video projektore ikad? Bila je to tada atrakcija ravna čudu. Danas je pak nezamislivo održavanje bilo kakvog skupa bez da se koristi neka vrsta video prezentacijskog sustava. U našoj ponudi naći ćete stoga LCD ekrane svih vrsta i dimenzija - uključujući i one za korištenje na otvorenim prostoraim - LED zidove, kao i video projektore svih jačina i rezolucija.

Moramo priznati da smo tu u maloj prednosti u odnosu na kolege, jer je naša sestrinska tvrtka ascomm uvoznik za Panasonic Pro – a svi znamo što to ime znači u globalnoj video industriji.

LED zidovi

Kada Vam treba ekran velikih dimenzija i posebno snažne svjetlosne jačine, tada su LED zidovi najčešće jedina opcija. Da, možete staviti i ultra-snažan (i ultra skup) projektor, ali - pogotovo ako se radi o projeciranju slike pri danjem svjetlu - teško da išta može nadmašiti LED zid. Ako su povoljni uvjeti i zatvoren prostor, veliku sliku možemo dobiti i pomoću video zida sastavljenog od LED/LCD ekrana, no na takvim slikama je uvijek vidljiv raster/okviri ekrana, koliko god bili reducirani.

U ponudi imamo LED zidove za unutarnju i vanjsku upotrebu, u različitim rezolucijama i veličinama, bez posebnih ograničenja.

Video snimanje i prijenosi

Ako Vaš event to treba, u mogućnosti smo pružiti Vam usluge video snimanja, kao i video prijenosa, bez obzira radilo se o internom prijenosu događanja po objektu - primjerice prijenos predavanja iz kongresne dvorane na monitore u hall-u ili u drugim dvoranam - ili pak o prijenosu koji se emitira puno šire, putem web streaminga, video konferencijskih sustava ili na bilo koji drugi način.

Raspolažemo s tehnologijama za sve vrste zahtjeva, bilo u smislu tehničke kvalitete ili budžeta; od jednostavnih web kamera, sve do profesionalnih Full HD kamera s kamermanima, video režijom, pa i reportažnim kolima. Snimku eventa možete dobiti sirovu ili nakon profesionalne postprodukcije, na mediju po Vašem izboru.

Web streaming i webcast

Tehnologija je generalno evoluirala u tolikoj mjeri da nam je danas postalo sasvim normalno koristiti mobilne aplikacije za video pozive s prijateljima, obitelji ili kolegama na drugom kraju svijeta, i to praktički besplatno. Prije samo par godina za takvu funkcionalnost bila je neophodna oprema vrijedna koliko i prosječan obiteljski automobil. Stoga nije ni čudno da je web streaming evenata postao nešto sasvim normalno i opće prihvaćeno.

Naravno, ne možemo emitirati profesionalnu snimku eventa koristeći mobitel od parsto kuna, ali, zahvaljujući internetu i internetskim servisima, cijena broadcasta Vašeg eventa u svaki kutak zemaljske kugle može biti doista iznenađujuće niska. Za formalnije skupove, poput kongresa i konferencija s važnim predavačima, možemo Vam ponuditi uslugu webcasta - kada odjednom emitiramo ne samo audio i video predavača, već u posebnom prozoru pratimo slajdove direktno iz njegovog Powerpointa, a ako treba, emitirati ćemo istovremeno i simultane prevoditelje!