Novosti

Referentni projekti, novosti u ponudi, novi prozvodi…

Suradnja s UNICEF-om

AS Kongresni Servis već godinama pomaže i podržava UNICEF-ove aktivnosti, a tijekom jednog od skupova uručena nam je zahvalnica na koju smo posebno ponosni.

Ne objavljujemo ovaj post da bi se hvalili, već želimo pozvati i sve vas da se priključite ovoj i sličnim akcijama!

Prva audiodeskripcija utakmice u Hrvatskoj

Na inicijativu g.Branimira Šutala iz Ureda Gradonačelnika Grada Zagreba, te u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba grada Zagreba i GNK Dinamo, pružili smo tehničku podršku organizaciji i realizaciji projekta uvođenja sustava za audiodeskripciju na nogometnu utakmicu.

Po prvi puta u hrvatskoj povijesti na jednom sportskom događanju – u ovom slučaju radilo se o prvenstvenoj utakmici između GNK Dinamo i NK Istra, odigranoj 17.05.2017. na stadionu u Maksimiru – organizirana je bežična audiodeskripcija za slijepe i slabovidne osobe; korištenjem ovog sustava slijepim i slabovidnim osobama dodali smo novu dimenziju praćenja utakmice u pravom stadionskom i navijačkom okruženju.

Nadamo se da će ova vrijedna inicijativa zaživjeti i da će se nastaviti na budućim sportskim i sličnim javnim događajima.

IPCC/WMO Dubrovnik – a big one!

Početkom listopada u Dubrovniku se okupila krema svjetske meteorologije. Na vrlo važnu izbornu sjednicu IPCC Intergovernmental Panel on Climate Changes – pod patronatom UN/WMO i s podrškom DHMZ-a – stiglo je preko 140 delegacija iz cijelog svijeta.

Naš posao nije bio baš jednostavan; trebali smo opremiti 7 konferencijskih dvorana, od kojih je ona glavna sadržavala 200 mikrofona s identifkacijom karticama, simultano prevođenje na 6 jezika s 600 prijemnika, LAN sustav s 250 priključnih mjesta i WiFi za 1.500 konekcija, višekanalno audio snimanje, ozvučenje…. a većina manjih dvorana je, uz audio, video i informatičku opremu, zahtijevala konferencijske sustave s 30-50 mikrofona. Paralelno s konferencijskim dvoranama opremili smo i 12 ostalih radnih prostora. Nisu svi prostori bili komplicirani kao velika dvorana, ali svuda je trebalo postaviti informatičku, prezentacijsku i uredsku opremu, s puno laptopa, mrežne opreme, mrežnih printera u boji visokog kapaciteta, velikih kopirki, pa i s video snimanjem i streamingom.

Za kompletnu montažu imali smo samo dva dana, no uigranom teamu to nije bio preveliki problem. Dapače, za prvih 9 radnih prostora – onih koji su trebali početi raditi prvi –  trebalo nam je samo 6 sati!

Još jedna važna i velika referenca!

Preko 1.000 kristalografa u Rovinju!!!

Stara tvornica TDR-a u Rovinju ove je godine postala mjesto sastanka i stručnog druženja preko 1.000 kristalografa iz cijelog svijeta. AS Kongresni je za tu priliku opremio 7 konferencijskih dvorana s širokom paletom audio, video i IT opreme. Naš deseteročlani team tako je u svim dvoranama postavio BOSE ozvučenje s žičnim i bežičnim mikrofonima, projekcijsku i prezentacijsku opremu, kao i IT opremu s preko 30 laptop računala i sustavom za Digital Signage. Sve prostore smo međusobno umrežili u neovisan LAN a instaliran je i naš Presentation Management Network, naravno s Preview Cornerom i centralnom Upload lokacijom.

Iz cijelog pothvata izdvajamo upotrebu novih Panasonic projektora koji omogućuju postavljanje s gotovo 40 stupnjeva otklona od okomice platna! Na taj način organizatoru štedimo ozbiljnu količinu prostora jer projektor više ne mora biti montiran na 4-5 metara ispred ili iza platna, već može stajati sa strane – kao što je i vidljivo na našim fotografijama.

Zanimljiv projekt koji dokazuje kako se bilo kakav objekt – uključujući eto i ispražnjene tvorničke hale – uz malo truda i kreativnosti može pretvoriti u potpuno opremljen i tehnički superioran kongresni prostor. Zasluge za taj uspjeh rado dijelimo s organizatorom, i svakako s vlasnikom prostora.

Do-it-yourself BOSE ozvučenje

Trebate ozvučenje za party u uredu? Sprema Vam se event i nedostaje Vam malo više zvuka u Vašoj dvorani za sastanke? Lokalu? Stanu?

Do sada ste morali zvati nas ili nekog od naših kolega da Vam dovezu i postave ozvučenje, a svi znamo što to znači – troši i vrijeme i novac, a ni zvučnici u najmu često nisu baš najreprezentativniji.

Od sada, AS Kongresni Servis Vam može ponuditi najelegantnije – a vjerojatno i najkvalitetnije koje postoji – rješenje za Vaš problem: BOSE COMPACT L1.

l1_bolso