IPCC/WMO Dubrovnik – a big one!

Početkom listopada u Dubrovniku se okupila krema svjetske meteorologije. Na vrlo važnu izbornu sjednicu IPCC Intergovernmental Panel on Climate Changes – pod patronatom UN/WMO i s podrškom DHMZ-a – stiglo je preko 140 delegacija iz cijelog svijeta.

Naš posao nije bio baš jednostavan; trebali smo opremiti 7 konferencijskih dvorana, od kojih je ona glavna sadržavala 200 mikrofona s identifkacijom karticama, simultano prevođenje na 6 jezika s 600 prijemnika, LAN sustav s 250 priključnih mjesta i WiFi za 1.500 konekcija, višekanalno audio snimanje, ozvučenje…. a većina manjih dvorana je, uz audio, video i informatičku opremu, zahtijevala konferencijske sustave s 30-50 mikrofona. Paralelno s konferencijskim dvoranama opremili smo i 12 ostalih radnih prostora. Nisu svi prostori bili komplicirani kao velika dvorana, ali svuda je trebalo postaviti informatičku, prezentacijsku i uredsku opremu, s puno laptopa, mrežne opreme, mrežnih printera u boji visokog kapaciteta, velikih kopirki, pa i s video snimanjem i streamingom.

Za kompletnu montažu imali smo samo dva dana, no uigranom teamu to nije bio preveliki problem. Dapače, za prvih 9 radnih prostora – onih koji su trebali početi raditi prvi –  trebalo nam je samo 6 sati!

Još jedna važna i velika referenca!

Posted in Uncategorized.